Uneix-te al Club Woodgo, i entra al sorteig mensual d'un Triangle Pikler.
Uneix-te al Club Woodgo, i entra al sorteig mensual d'un Triangle Pikler.
Cistella 0

Què cal per practicar el Moviment lliure?

Què cal per practicar el Moviment lliure

Segons Emmi Pikler, perquè els nens desenvolupin tot el seu potencial només necessita espai, llibertat de moviment i roba còmoda . Però, concretant una mica més, podríem esmentar aquests elements:

 • Un espai clar i segur , lliure de coses que puguin danyar-los en el procés d'exploració.

 • Un sòl càlid o, si no, cobert amb algun tipus de tapís (per exemple, una catifa puzle), sempre que en quedi una superfície ferma .
 • Evitar tot allò que limiti el moviment lliure dels nens: caminadors, trones, hamaques, etc.
 • Roba lleugera i folgada , que no tingui caputxes, cinturons ni adorns. Millor prescindir de les sabates. També és recomanable no fer servir roba si no fa fred.
 • Estructures adaptades que incitin els petits a enfilar-se, ajupir-se, aixecar-se, lliscar-se, explorar i practicar el moviment de diferents maneres. Amb una mica d'imaginació, pots crear aquestes estructures a casa, encara que hi ha diversos artefactes Pikler dissenyats per treure tot el partit al Moviment lliure, com ara el Triangle, el Laberint, la Rampa o la Tarima.

 • Un lloc idoni per a la cura , que faciliti l'accés de l'adult al nadó i la seva comunicació amb ell, però que, alhora, permeti al nen/a moure's amb facilitat i col·laborar. Amb aquest objectiu, es va concebre el Canviador Pikler, que pots fer servir durant els primers anys del teu fill/a.

  • Definitivament, el Moviment lliure Emmi Pikler planteja un canvi de perspectiva més harmònic amb la naturalesa dels nens. Hi ha molta literatura sobre el tema, però aquí hem volgut oferir-te unes pinzellades que et poden servir per començar. ?


  Publicació més antiga Publicació més recent


  Deixar un comentari