Uneix-te al Club Woodgo, i entra al sorteig mensual d'un Triangle Pikler.
Uneix-te al Club Woodgo, i entra al sorteig mensual d'un Triangle Pikler.
Cistella 0

Com aconseguir l'ordre al caos dels nens?

Per naturalesa, els infants tenen tendència al desordre, si bé és cert que cada nen és diferent, uns són més organitzats, altres no tant, en les seves responsabilitats amb les feines del personal, de la llar o escolars.

El nen que tendeix a ser desordenat normalment respon a un tret de personalitat determinat des del punt de vista psicològic.

El nen amb aquest determinat tret de personalitat és desordenat per naturalesa i és una cosa que no pot evitar, és una cosa natural en ell, podem afirmar que neix amb aquesta tendència. Per tant, no podem pretendre que es converteixi en una persona metòdica i tremendament organitzada, encara que sí que podem ensenyar-li a millorar aquest aspecte.

Des de les primeres etapes, hem d'intentar aconseguir que el nen comprengui que cadascú deu responsabilitzar-se de les seves coses, deu saber cuidar-les i mantenir-les al seu lloc.

 

Pautes que hem d'intentar complir:

  • Cada cosa al seu lloc . Cal destinar llocs i espais per a les vostres coses. Tot ha de tenir un lloc concret on col·locar-ho. Per això, nosaltres podem idear un sistema que li faciliti la seva col·locació (cada tipus de coses i col·locar-les en prestatges o caixes diferents).
  • Col · locar les coses en llocs accessibles . Hem de facilitar-li tot el possible la possibilitat d'agafar i desar les coses sense la nostra ajuda. Per això, cal col·locar-les en llocs de fàcil accés per a ells o bé, facilitar-los un tamboret estable on pugi pujar per agafar i guardar les seves coses.
  • Des de ben petit el nen ha d'adquirir el costum de recollir les seves joguines quan hagi acabat de jugar . Al principi, cal que els pares estiguin amb ell i guardin junts les joguines, ensenyant-los com fer-ho i mostrant-los que recollir tot el que han tret forma part del joc.
  • Evitar acumular coses innecessàries o inservibles . Quan les seves joguines es facin malbé i ja no serveixen haurà de desfer-se'n.
  • Procurar ser clars i precisos quan volem que ordeni i netegi . És més positiu utilitzar frases en què es concreti el que esperem que faci: “guarda les joguines a les caixes” o “penja la roba a l'armari”; i ser ferms en la nostra manera de demanar-li-ho, no donant lloc que ens digui “després ho faig” o “espera una mica”.
  • Incentivar l'ordre . La millor manera d'incentivar l'ordre és fer servir elogis i reforçant comportaments positius.

Algunes orientacions per millorar aquesta situació són:

  • Ajudar-lo a realitzar les tasques i ordenar-lo. Per exemple, prendre temps per arreglar amb el nen la seva habitació perquè aprengui a fer-ho millor i mostrar-li el resultat final.
  • Supervisió freqüent per part nostra. No hem d'indicar-li que faci alguna cosa i no tornar-hi més, donant per fet que ho farà per si mateix cada dia.
  • Ser flexibles en la realització de les feines. Si no ho fa perfecte no importa, el més important és que ho faci, per crear un hàbit. Els hàbits porten temps per instaurar-se (aproximadament un mes fent-los diàriament).

#somoswoodgo


Publicació més antiga Publicació més recent


Deixar un comentari